İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi Konut Fiyatlarını Etkiler Mi?

Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi Konut Fiyatlarını Etkiler Mi?

Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi Konut Fiyatlarını Etkiler Mi?

Toplam bin 180 yatak kapasiteli, 368 dönüm üzerine inşa edilen Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi devasa görüntüsüyle ortaya çıkmaya başladı. Peki, Kocaeli Şehir Hastanesi şimdi veya tamamlandığında çevresindeki gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek?

KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ NEREDE?

Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi’nin öncelikle nerede olduğunu hatırlayalım. Tam olarak Tavşantepe Mahallesi içinde inşa edilen hastanenin kuzeyinde Yaşilova, Gündoğdu, Malta güneyinde ise Yeşilova ve Bekirdere mahalleri bulunmakta. Hastane bu beş mahallenin tam ortasında hizmet verecek. Mevki olarak bilinen adıyla Cephanelik diye geçmekte. Dolayısıyla hastanenin gayrimenkul anlamanda etkileri bu beş mahalle olduğunu söyleyebiliriz.

HERKES İLK YEŞİLOVA’YI KONUŞTU

Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi, ilk Cephanelik mevkiinde yapılacak dendiğinde, ilk akla Yeşilova’nın hızla gelişip, pirim yapacağı konuşulmaya başladı. Evet, Yeşilova konut üretimi anlamında çok hızlı gelişti, halada gelişmekte ama aslında Yenişehir’de konut yapacak alan kalmadığı için inşaat firmaları Yeşilova’ya akın etti. Kocaeli Şehir Hastanesi de “Bonus” oldu. “Şehir Hastanesi Karşısı Satılık” cümlesi satışlarda çok kullanıldı. Yeşilova birden bire tercih edilen bir yer oldu.

ŞEHİR HASATNESİNİN ETRAFI PRİM YAPTI

Aslında sadece Yeşilova pirim yaptı derken, Gündoğdu, Malta, Tavşantepe, Yenişehir, 28 Haziran mahalleri de büyük pirim yaptı. Aslında bize göre daha tam da pirim yapmadı. İnsanlar hastane faaliyete geçtiğinde etrafını nasıl hareketlendireceğini fazla hayal edemiyorlar. 368.000 m2 alana kurulu, 1.180 yataklı bir hastaneden bahsediyoruz. Çalışanlarıyla, hastalarıyla, hasta yakınlarıyla devasa bir ekonomiden bahsediyoruz. Gerisini tahmin etmek için gayrimenkul uzmanı olmak gerekmiyor.

GAYRİMENKUL PİYASASI ŞİMDİKİNDEN DAHA FAZLA ETKİLENECEK

Tavşantepe, Yenişehir, Bekirdere, 28 Haziran, Gündoğdu, Malta ve Yenişehir mahalleleri gayrimenkul piyasaları anlamında ciddi etkileneceğini düşünüyoruz. Böyle büyük bir ekonomin var oluşu bile konut fiyatlarını bu mahallelerde etkilenecek ve prim yapacak. Bazılarınızı duyar gibiyiz “ZATEN ETKİLENDİ” diye. Evet etkilendi ama Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi açıldığında bu etki daha da artacağını tahmin ediyoruz.

BU MAHALLERE YATIRIM YAPAN KAZANIR

Bahsettiğimiz 7 mahalleye yatırım yapan orta vadede ciddi kazançlar elde edeceğini tahmin ediyoruz. İzmit’in en büyük yatırımlarından bir olan Kocaeli Şehir Hastanesi çevresi için herkes olumlu şeyler söylüyor. Yine söylüyoruz, hastane bittiğinde bölgede büyük hareketlik olacak, böyle olunca da gayrimenkul piyasası ne olur? Uzman olmaya gerek yok. Kocaeli Şehir Hastanesi’ni konumunu ve bittiğinde ki vereceği hizmetleri araştırın, ne dediğimizi anlarsınız…




Kategoriler
0 532 612 45 92

kocaeliemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir