İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Konutun ateşi düştü mü..?

Konutun ateşi düştü mü..?

Konutun ateşi düştü mü..?

Haziran başı, kamu bankalarının konut faiz oranlarını 0,64’e çekmesiyle patlayan konut satışları sonrası, geçtiğimiz hafta kamu bankalarının az da olsa arttırdığı faizlerle birlikte, konuta ilginin azaldığı, hatta çıldıran konut satışları sonrasında artan fiyatlar, satılmayınca kademeli bir şekilde düştüğü de görülmeye başladı.

“O HIZ DURDU”

Konut satışlarında öyle bir Haziran-Temmuz yaşadık ki, neredeyse kapanın elinde kaldı. Hiç aklında ev almak olmayanlar bile “Nasıl olsa bir yıl ödeme yok” deyip ev alanlar olanları bile gördüğümüz bir iki ay yaşadık. Ortalık sakinleşti. O hız durdu. Şimdilerde hem alıcılar, hem satıcılar az da olsa artan konut faiz oranlarıyla biraz sakinleştiklerini gördük.

“KALAN SAĞLAR BİZİMDİR”

Tabi konut satışları hep böyle gitmeyecekti. Bu çılgınlık bir yerde duracaktı ve durdu da. Konut satışları "stabil" hale gelmek üzere. Yıllardır yaşadığımız satış oranları gibi olacak. Gerçekten sadece fırsat bu fırsat deyip ev alanlar değil, gerçekten ihtiyacı olan, konuttu yatırım aracı gören ve gerçek değerine alan, satan bir sürece girmek üzereyiz.

“PANİK” ALICI VE SATICILAR..!

Ortalık sakinleşti ve şimdi: “BEN NE YAPTIM..?” sorusu sorulmaya başladı. Hem satıcılar,  hem alıcılar o heyecanla verdikleri kararları sorgulamaya başladılar. “UCUZ MU SATTIM?” veya “TÜH ÇOK PAHALIYA ALDIM” sorgulanmaya başlandı. Olan oldu artık, bize ders olsun. İyi mi oldu, kötü mü oldu? bunu zaman gösterecek.

FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLEMEYİN

Konut fiyatları bu saatten sonra düşmez. Bırakın düşmesini, artan inşaat maliyetleri yüzünden artış, mevcut artışın bile üzerine çıkacak. Bunu tahmin etmek için uzman olamaya gerek yok. Biraz ekonomi biliyorsanız, konut fiyatları “DAHA DA ARTACAK”demek çok da erken olmadığını görüyoruz. Kimse fiyatlar çok arttı demesin, maliyetler artacak ama konut fiyatları artmayacak..!

HALA ALIM ZAMANI

Siz siz olun, hala konut almak için önünüzde büyük bir fırsat var. Sadece panik halinde ev almayın. Çok iyi düşünün. “NE İÇİN EV ALAYIM ?”sorusunu kendinize sorun. Hatta, bu soruyu uzmanlarla beraber cevap arayın. O zaman çok daha sağlıklı karar verecek, asla da pişman olmayacaksınız. Bizce geç kalınmış bir durum yok. Önemli olan doğru fiyata, ihtiyacınız evi almanız. 



Kategoriler
0 532 612 45 92

kocaeliemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir