İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Parasız nasıl müteahhit olunur

Parasız nasıl müteahhit olunur

“Parasız nasıl müteahhit olunur..?” HABER; Murat HAMZAOĞLU

İnşaat sektörünün şaşalı dönemlerinde bir haber yapmıştık, başlığı da “Parasız nasıl müteahhit olunur..?” Demiştik. O haberi bir hatırlatalım istedik. Artık bu haberde ki gibi müteahhit olunmayacağını da belirtmek isteriz. Artık yeni yasayla, müteahhit mağdurlar oluşması da önlenecektir. Gelin önce “Parasız nasıl müteahhit olunur” anlatalım.

CEBİNDE BİR KURUŞ BİLE YOK

Müteahhittin cebinde bir kuruş bile yok ama müteahhit de olmak istiyor. O zamanlar çok kolaydı, parasız müteahhit olmak. Çünkü “müteahhit” kelimesinin bir havası vardı. Hele hele altında da birkaç günlük kiralanmış lüks cipi de çekti mi! görüşmelere gidip, işler alması mümkündü. Artık, herkese bir güven verebilirdi, havada bin beş yüz, gazada gelmiş, görüşmelere hazır ama hala parasız...!

KAT KARŞILIĞI ANLAŞMAYI DA YAPTI…

Hala cebinde parası yok ama altında lüks cipi var! Arsa sahiplerine kat karşılığı teklif vermeye hazır. Bir arsa sahibine gidiyor, daha öne “PARALI” müteahhittin verdiği % 35 oranı parasız ya, % 40 çıkarıyor ve arsayı kat karlığı yapmaya arsa sahibini ikna ediyor. Ediyor etmesine ve buraya gelene kadar hala cebinden iş için para çıkmadı, yani hala bizim müteahhit parasız..!

250 BİN TL OLAN EVİ 160 BİNE SATIYOR

Arsa sahibiyle anlaşmasını yaptı ama hala cebinde para yok. Hemen üç boyutlu tasarımı yapıyor ve fiyatlarını belirliyor. Daha ortada inşaat falan yok, sadece üç boyutlu tanıtımlar ama öyle cezp edici ki, o fotoğraflar! Üç boyutlu dairenin de fiyatını reel rakamlarla 250 Bin TL diyor. Hemen çevresine de, “peşin alırsan, 160 Bin TL’ye satarım” diyor. Benim vatandaşım kaçırır mı? Tabi ki de üç boyutlu eve 160 Bin TL ödüyor. Artık müteahhit paralı..! Müteahhitlik zor iştir..!

İNŞAATA BAŞLIYOR, PARASI VAR ARTIK

Cebine parayı koyan, bira kaç gün öncesi “Parasız müteahhit” şimdi oldu “Paralı müteahhit” ama hakkını yemeyelim adam parayı inşaata yatırıyor. Beş dairelik olduğunu düşünelim, iki daire de müteahhitte kaldığını düşünelim. İnşaatı ortaya çıkaracak kadar da parsı var ve de inşaatı belli bir noktaya kadar da taşıdı.

İKİNCİ DAİREYİ DE 300 BİN TL’YE SATTI…

Benim müteahhittim artık harbi müteahhit oldu. İnşaatı da estek köstek, bitirmeye yakın hale getirdi ve ikinci daireyi de 300 Bin TL2ye satı mı? Bu ticaretten benim parasız başlayan müteahhittim, en az 100-150 Bin cebine koydu. Hiç risk, hiç para koymadan adam hem para kazandı hem de unvan. Adam artık ilde, ilçede, mahallede müteahhit oldu.

BU YAZDIKLARIMIZIN NERESİ YANLIŞ..!

Bir dönem böyle değil miydi? Mahalle aralarında, bu tür müteahhitler olmadı mı?  Bu bahsettiğimiz ticaretle insanlar zengin olmadı mı? Hatta son dönemde işleri bozulan müteahhit zora düşmedi mi? Bunların hepsini gördük ve yaşadık. Devlette, işi çok düzgün yapan müteahhitler de gördü ve bu işe dur dediler..!

HERKES MÜTEAHHİTLİK YAPAMAYACAK

Türkiye'de müteahhitlik yapmak için gerekli olan şartlar belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müteahhit olmak için gereken şartları Resmi Gazete de duyurdu. Artık altına kiralık cip çeken müteahhit olamayacak, hele hele geçmişte yaşadığımız gibi parasız müteahhit hiç ortalarda olmayacak. Müteahhit (Müteahhitlik) mağdurlar daha az görebileceğiz.  Kim bu yasayı yaptıysa, ellerine kollarına sağlık.

DİĞER EMLAK HABERLERİ



Kategoriler
0 532 612 45 92

kocaeliemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir