İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kocaeli İzmit Kentsel Dönüşüm İçin “DEPREM Mİ BEKLENİYOR..?”

Kocaeli İzmit Kentsel Dönüşüm İçin “DEPREM Mİ BEKLENİYOR..?”

Kocaeli İzmit Kentsel Dönüşüm İçin “DEPREM Mİ BEKLENİYOR..?”

Öyle beceriksiz yerel yöneticilerimiz var ki, 99 depreminin üzerinden 20 yıl  geçmesine rağmen ve devletin, yerel yönetimlere verdiği “KENTSEL DÖNÜŞÜM” adı altında büyük imkanlar sağlamasına karşın, elle tutulu kentsel dönüşüm yapılmaz mı? Büyük depremi mi bekliyoruz?

BİNLERCE KİŞİNİN ÖLMESİNİ Mİ BEKLİYORSUNUZ?

Deprem, 1999-2019 tam tamına 20 yıl üzerinden geçti. Neden olduğunu kimsenin bilmediği, bir türlü yıkamadığımız, 4 Bin hasarlı binalarla iç içe yaşamaya alıştırıldık. Belediyelerin elinde öyle bir kentsel dönüşüm kozu olmasına rağmen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, diğer tüm ilçe belediyeleri hiç mi bir şey yapamaz? Kentsel dönüşümün en çok ihtiyaç duyan kent Kocaeli ama bir adım ileri gidilemiyor. Soruyoruz, Kocaeli Kentsel Dönüşüm yapmak için, beklenen ve binlerce kişinin ölmesini mi bekliyorsunuz..?

İZMİT CEDİT MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BİLE YAPAMADIK

Alın size bir örnek. İlk duyduğumuzda büyük heyecan yaratan “İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi” büyük hayal kırıklığı, “DAĞ FARE DOĞURDU” Bırakın becermeyi, büyük rant oluştu. Hala ortada hiçbir şey yok. Böyle güzel proje neden askıya alındı. Konuşulan, Cedit Kentsel Dönüşüm iptal olacak yönünde. Herkesin, Kentsel Dönüşüm anlamında gözünü çevirdiği Cedit, şimdilerde suspus! Hatta, pis kokular bile gelmeye başladığı söyleniyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN YİNE ZENGİNLERE YARADI

İzmit’in en popüler yerlerinde, bina sahipleri, kentsel dönüşüm avantajlarında faydalanarak, binalarını yenilediler. Hatta, bazıları hak etmediği halde, kira yardımı bile aldılar ama diğer tarafta, hasarlı, yamuk binalarda insanlar oturmaya devam ettiler. Aslında, basiretsiz yerel yöneticilerin yüzünden bu duruma geldikte diyebiliriz. Ne olacak ki, onlar lüks konutlarında oturdukları için sorun yok. Öyle rahatlar ki, yirmi yıl sonra bile, “Üç bin yıkılacak binamız var” deyip, sanki bir şey yapacakmış gibi.

ÖLÜME TERK EDİYORSUNUZ, İNANMIYORUZ..!

Artık, “Kentsel Dönüşüm” deyip de insanları kandırmayın. Yapamıyorsunuz, yapamadınız da. İnsanları bile bile, bu hasarlı binalarda ölüme terk ediyorsunuz. Nasıl bir kafa yapınız var, bina hasarlı, yamulmuş, siz burada insanların yaşamasına izin veriyorsunuz? Hadi, yapalım şu kentsel dönüşümü. Beklenen büyük deprem öncesi, birçok insanı kurtarma şansımız varken, kurtaralım. Aslında, kamuoyu da yaratmalıyız bu konu için. Herkes bir ucundan tutsa bu iş olur, daha fazla insan ölmeden 




Kategoriler
0 532 612 45 92

kocaeliemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir