İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kandıra OSB Satılık Arsa Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek..?

Kandıra OSB Satılık Arsa Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek..?

KANDIRA OSB, ARSA FİYATLARINI DAHA DA ARTIRACAK

Olacak-olmayacak, başladı başlayacak derken, yıllan hikayesine dönen Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), nihayet alt yapı çalışmalarına başladı. OSB için yine birçok dedikodular üretilse de, çalışmalar görünür şekilde devam ediyor. Bizim konumuzsa, “OSB çevresindeki  gayrimenkuller ne olur..?” Hadi başlayalım…

10 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK, 60 BİN KİŞYEDE DOLAYLI KATI OLACAKSA…

Kandıra OSB İçin direk 10 Bin kişi istihdam edilecek, dolaylı yollardan da 60 bin kişi ekonomiye katkı vereceği konuşuluyor. Böyle devasa bir çalışma potansiyeli de oluşacaksa, bu kadar insanın da barınması gerekecek.  Evet, Kandıra OSB İzmit-Kandıra’nın tam ortası, belki kısa süre için çözümler üretilebilir ama uzun vadede mutlaka bölgeye ciddi konut üretilmesi bekliyoruz. Bunun içinde zaten OSB çevresinde konut üretimi yapılsın diye imar planları tamamlanmış. Zamanı bilemeyiz ama küçük bir şehir oluşacağı kesin.

KOCAKAYMAZ BU YÜKÜ KALDIRABİLECEK Mİ?

Konut imarı olarak planlanan bölge Kocakaymaz, çok güzel planlanmış. İzmit Kandıra yolu üzerinde böyle güzel planlanmış başka bir bölge yok. Çoğumuz da bilmeyiz veya buraya konut olur mu? Diyebilirsiniz ama Kandıra OSB’nin gelmesiyle oluşacak kalabalık nüfusu barındırmak zorundalar. Bunun için de akıllı davranıp önce imar planlarını hazırlamışlar. Bu planlarla, bölge sadece OSB için değil, üretilecek kaliteli konutlarla, yeni yaşam alanları oluşmasını sağlayacak. Hal böyle olunca, Kocakaymaz konut imarlı arsalar oldukça değerlenecek. Şimdide de değerli demeyin, daha da değerlenecek. Metrekaresi 200 TL konut imarlı arsa mı kaldı?

LÜKS KONUT BEKLENTİSİ DE VAR

Yıllardır sektörün içinde olan bizler de, ileride neler olacağını da tahmin edebiliyoruz. Evet, Kocakaymaz’da sosyal konut üretimin ağırlıklı olmasını bekliyoruz ama unutmayalım ki, OSB’de sadece işçiler olmayacak, “beyaz yakalı”adlandırdığımız bir kesim de var. Hele hele Kardeniz’in Kerpe, Kefken, Cebeci gibi turizm bölgesine yarım saat mesafede olan Kocakaymaz’da lüks konutlarında yapılması çok büyük ihtimal! Zaten birçok inşaat firması Kocakaymaz’dan yer bakmaya başladılar bile. Tabi, bunların hiç biri kısa vadede değil ama uzun vadede olmayacak, orta vadede olmasını bekliyoruz.

KANDIRA OSB ÇEVRESİ NE KADAR DEĞERLENİR?

Kandıra OSB’nin çevresi değerlenecek. Bunu herkes biliyor ama ne kadar değerlenecek bilmiyor? Tabi, bunu da biz bilmiyoruz ama yine tecrübelerimizden tahmin edebiliriz. Kandıra OSB tam anlamıyla faaliyete geçene kadar kademeli olarak değerlenecek. 2023 Yılı OSB’nin hedefi, bizde bu süre zarfında bölge kademeli fiyatları artacak öngörüsünde bulunabiliriz. Örneğin, şu anda konut imarlı 200 TL’ye arsa bulabilirsiniz ama bu gün OSB’nin bacalarının tüttüğünü düşünecek olursanız, metrekaresini 800 TL’den ucuz arsa bulmanız mümkün olmayacaktır, anlatabildik mi?

DÖNÜMÜ 20 BİN TL’YE ALIN…

Kandıra OSB’nin Kocakaymaz, Goncaaydın, Akçakese, Topluca, Üğümce, Sarışeyh, Sepetçi köyleri de kademeli, zamanla, yapılacak yatırımlarla değerlenebileceğini söyleyebiliriz. Bu köylerde, tarla vasıflı arazilerin dönümüne 20 Bin TL vererek almanız mümkün. 100 Bin TL’ye de dönümü tarla var ama biz sizin yerinizde olsak, 20 Bin TL’ye bu köylerden birinde tarlayı alın unutun, öyle bir zaman gelir ki, bu tarlayla çok büyük karlar yapacağınızı da unutmayın. Hala bu fiyatlara alma şansınız var ama çok kısa süre içinde bu fiyatlara da bulamayacaksınız.

DİKKATLİCE TAKİP EDERİM…

Ben sizin yerinizde olsam ve Kandıra OSB’nin bölgeye değer katacağına inanıyorsam, Kocakaymaz, Goncaaydın, Akçakese, Topluca, Üğümce, Sarışeyh, Sepetçi köylerini çok yakından takip ederim. Gerek Kandıra OSB, gerekse gayrimenkuller haberlerini ve fiyatlarını artık daha dikkatli izlerdim. Şunu da unutmayalım ki, ekonomik durgunlu sebebiyle zaten gayrimenkul fiyatları 3-5 yıl önceki fiyatlara indi, biraz piyasa düzelse ne olur? Bunu tahmin etmek için de gayrimenkul uzmanı da olmanıza gerek yok değil mi?



Kategoriler
0 532 612 45 92

kocaeliemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir