İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

İzmit Tüysüzler Mahallesi Beş Yılda Nasıl Bu hale Geldi..?

İzmit Tüysüzler Mahallesi Beş Yılda Nasıl Bu hale Geldi..?

İzmit Tüysüzler Mahallesi Beş Yılda Nasıl Bu Hale Geldi..?

İzmit Tüysüzler Mahallesi, yapılaşma anlamında 2014 yılındaki haliyle, 2019 halini karşılaştırmak istedik. Çok değil, beş yıl içinde öyle bir değişim yaşamış ki, sizde fotoğrafları görünce bize hak vereceksiniz. Bu fotoğrafları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sayfasından alınmıştır.

BAĞÇEŞME BİTTİ, ŞİMDİ TÜYSÜZLER'DE SIRA

Öyle hızla betonlaşmaya gidiyoruz ki, zaten alan olarak İzmit doldukça doldu. Önce İzmit Bağçeşme'yi çirkin yapılaşmayla bitirdik, şimdi Tüysüzler'i bitiriyoruz. Hiç bir şekilde ders almıyoruz. Planlama sıfır, açıyoruz imara, gelsin paralar. Bir dönem en popüler yer olan Bağçeşme, şimdilerde nefes alacak yer kalmadı. Her yer konut oldu. Karşı asla değiliz ama hiç olmazsa, böyle tek tük, üç beş dairelik konutlara izin verilmeseydi. Sonuç ortada..!

TÜYSÜZLER BİR NEBZE OLSUN, SİTELERDEN OLUŞUYOR

İzmit'te kalan üç beş yerden biriydi Tüysüzler. Yapılaşma da orada gördüğünüz gibi oldukça yoğun, her halde bir kaç sene sonra Tüysüzler Mahallesi'nde de yer kalmayacak ama görüldüğü gibi daha derli toplu, daha sitelerden oluşan, site içinde sosyal donatıların oldu yapılaşmalar göze çarpıyor. Tamam da bu insanlar, bu sitelere bu kadar para ödeyip, nerede nefes alacaklar.?

İHTİYAÇ, SADECE MARKETLE İBARET DEĞİL

Evi Tüysüzler'de olup, akşamları bir kahve içmek isteyen biri nereye gider? Yemek yemek isteyen nerede yer? Ortak dostlarla akşamları oturacak hiç bir yer  yok, aslında planlanmış yerlerde yok. Bir alışveriş merkezine yer bile bırakılmamış. Üç beş market açıp, insanların ihtiyaçlarını karşılayamazsınız. Hadi komşu Bağçeşme'de yapamadın, Tüysüzler'de bir alışveriş merkezi yeri ayırsaydınız ya. Bu çevreyi derler toparlamaz mıydı?

İZMİT'E EN YAKIN VİLLA PROJELERİ TÜYSÜZLER DE

Tüysüzler'in en belirgin özelliği, İzmit merkeze en yakın villa projelerin olması. Tüysüzler'de oturabileceğiniz bir çok villa mevcut. İzmit'e hem yakın, hemde villa da oturmak istiyorsanız, tek alternatifsiz Tüysüzler'dir. Belki tam olarak bölgenin değeri çok bilinmiyor ama bir kaç sene sonra, Tüysüzler, bu özelliğinden dolayı, İzmit'in en popüler bölgelerinden biri olacağını şimdiden söyleyebiliriz.



Kategoriler
0 532 612 45 92

kocaeliemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir