İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

İZMİT'TE YÜKSEK KATLI EVLERDEN KAÇIŞ VAR

İZMİT'TE YÜKSEK KATLI EVLERDEN KAÇIŞ VAR

İZMİT'TE YÜKSEK KATLI EVLERDEN KAÇIŞ VAR

26 Eylül'de İstanbul'da yaşanan 5.8 şiddetindeki depremin ardından, yaşanan panik ve korku konut tercihlerini de ciddi anlamda değiştirdi. İzmit’te konut taleplerinde, yüksek katlardan kaçış, az katlılarda ise ciddi talep oluşmaya başladı. Bu durum İzmit’te nasıl yorumlanabilir.

YÜKSEK KATLI BİNALARDAN UZAKLAŞILIYOR

Deprem korkusu, insanların konut tercihlerini de çok hızlı değiştirebiliyor. 26 Eylül’de yaşanan İstanbul depremi sonrası da İzmit’te yüksek katlı binalardan insanlar uzaklaşmaya başladı. Yahya Kaptan 8 katlı, Yuvam Akarca 15 katlı, Kent Konut Tuana Evleri 15, Yıldız Konutları 15, Kent Konut’un yapmış olduğu diğer tüm konutlar yüksek katı olmasından kaynaklı, tercih edilmemeye başlandı.

AZ KATLI EVLERE BÜYÜK TALEP

Yakın zamanda yaşanan deprem öncesi, konut tercihleri; “Aman deniz görsün” “Önü açık olsun” gibi özellikler aranırken, şimdilerde; “Aman, az katlı olsun” denmeye başlandı. Hatta bu tercih öyle ağır basmaya başladı ki, yüksek katlı evlerin hiçbir özelliği insanları cezp etmiyor. Az katlı olsun, deprem sonrası yapı olsun demeye başladılar. Bir düşünün, depremi 15. Katta yakalandınız! O zaman da hak veriyorsunuz.

DAHADA AĞIR BASACAK, EVLERİNİ DEĞİŞTİRİYORLAR

İzmit’te yüksek katlılardan kaçış, az katlılara talep her geçen gün artarak devam edecek. Evlerinden çok memnun olsalar bile, ister kiracı, ister ev sahibi yüksek katlı binalardan uzaklaşmanın yollarını arıyorlar. Belki çok hızlı bu değişim yaşanmayacak ama 15. Katta oturan için artık ful manzara olup olmaması önemli değil, onlar için artık önemli olan, deprem olduğunda ben nasıl ineceğim bu 15 katı önemli olmaya başladı.

OLUMLU, OLUMSUZ KONUT DEĞERLERİNİ DE ETKİLEYECEK

Şunu çok net söyleyebiliriz ki, yüksek katlı binalar, yeni yapı bile olsa değerleri ciddi şekilde düşüş yönünde etkilenecekler. Yukarıda saydığımız konut gurupları şimdiden etkilendi bile. Buna rağmen az katlı konut gurupları fiyatları bir o kadar yükselişe geçti. Medyada her gün “Büyük İstanbul Depremi Bekleniyor” söylendikçe, tezimiz çok daha hızlı hayata geçecek. 



Kategoriler
0 532 612 45 92

kocaeliemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir